Contact

Email: thelearninghorse@gmail.com

Telefoon: 0031 (0)6 44834881

Een combinatie van ervaring en passie, van kennis en kunde, van paarden en mensen.

Francesco De Giorgio (zooantropoloog, cognitief etholoog en trainer) en José Schoorl (gedrags- en veranderingsdeskundige en coach). Samen zetten zij zich in voor de zooantropologische benadering van het paard.

Francesco De Giorgio besloot op z’n 19e in Noord-Italie te gaan studeren. Onder leiding van Danilo Mainardi, een gerenommeerd diergedragsdeskundige, studeerde hij af om zich vervolgens te specialiseren in het gedrag van paarden.

Voor een uitgebreid CV:

Linkedin Francesco De Giorgio http://www.linkedin.com/pub/francesco-de-giorgio/46/582/8b

José Schoorl is van jongs af aan gefascineerd door de dynamiek in relaties en de verwachtingspatronen en automatismen die daarbij een rol spelen. José heeft binnen het bedrijfsleven jarenlang veranderingsprocessen begeleid en geimplementeerd, zowel aan de proceskant als aan de menskant. Daarnaast heeft José wereldwijd trainingen op het gebied van communicatie gegeven.

De ervaring leerde dat in veranderingsprocessen de communicatie uitermate belangrijk is. Daarom is José op zoek gegaan naar een manier waarop zij dit met mensen kan trainen; een ruimte waarin zij mensen bewust kan maken van hun gedrag en de daarbij behorende patronen en automatismen.

Voor een uitgebreid CV:

Linkedin José Schoorl http://www.linkedin.com/pub/jose-schoorl/4a/777/b12

José en Francesco hebben de afgelopen vijf jaar hard gewerkt aan het vertalen van hun kennis naar een praktische training, waarbij zij rekening houden met de culturele verandering die de Equine Anthrozoology met zich meebrengt. Inmiddels genieten zij met hun vernieuwende en verfrissende kijk op de relatie tussen mens en paard veel bekendheid in Italie.

Op wetenschappelijk gebied

José en Francesco hebben een studie ontwikkeld waarin zij hun inzichten overdragen en vertalen naar de praktijk. De resultaten delen José en Francesco binnen de internationale wetenschappelijke wereld via bijeenkomsten en congressen.

Met verschillende Italiaanse universiteiten hebben José en Francesco samenwerkingsvebanden afgesloten. Zij werken bijvoorbeeld samen met studenten die zich willen specialiseren op het gebied van ethologie voor veeartsen. Het werken met de eigen kudde en het observeren van de dynamiek binnen deze kudde, vormt voor studenten een ideale basis om op af te studeren.

Team Learning Horse

Met hun acht bijzondere paarden uit Italië vormen zij samen het team Learning Horse. De vier merrie’s: Pioggia, Marea, Ninfa en Onda. En de vier “Mannen”: Topazio, Fulmine, Falò en Sparta.

Ervaringen van deelnemers – Opleiding toegepaste Zooantropologie

http://www.paard-en-gedrag.nl/cognitief-paard

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s