Activiteiten-Kalender

 

 

ACTIVITEITEN 2015

Binnenkort zal de nieuwe planning worden gedeeld. Wil je op de hoogte blijven? Meer weten over de ontwikkelingen in de relatie tussen mensen en andere dieren? Over de belevingswereld en cognitie van honden, paarden of andere dieren? Schrijf dan naar info@learning-animals.org

ACTIVITEITEN 2014

ACTIVITEITEN 2013meer paard meer mens meer samen

Open dag 27 april 2013 en introductie Learning Horse Opleiding

27 april open dag en introductie opleiding zooantropologie

Seminar Zaterdag 16 maart 2013: Het Cognitieve Paard

beleving, bewustzijn , welzijn, cognitief leren, belang van een sociale omgeving
beleving, bewustzijn , welzijn, cognitief leren, belang van een sociale omgeving, relatie met de mens

Workshop Zondag 21 oktober 2012: Dialoog zonder woorden

Programma Dialoog zonder woorden 21 okt

Wat doet Learning Horse?

Ons doel is om mensen te helpen begrijpen en te laten ervaren dat een paard een cognitief dier is, dat het bijzonder graag uit rust de interactie aangaat en dat er dan ook mentale behoeften zijn waar wij vaak aan voorbij gaan, omdat er binnen de paardenwereld nog te veel focus ligt op het conditioneren van paarden tbv gewenst (reactief) gedrag. Het is fascinerend om te ontdekken hoeveel details er nog gelezen kunnen worden en hoeveel wij mensen kunnen doen om de cognitieve capaciteiten van het paard te helpen ontwikkelen. We vinden het uitermate belangrijk dat een paard ‘cognitief’ in het leven staat waardoor de interactie ook veel veiliger wordt doordat er geen spanning meer wordt opgeslagen in het paard ivm de druk van performance-gericht en reactief gedrag.

We verzorgen trainingen, individuele sessies en een opleiding “Zooantropologie”. We vertalen onze kennis en ervaring voor een bijdrage aan andere opleidingen en organisaties, om te kunnen helpen meer kennis en instrumenten te ontwikkelen van en voor de relatie met het paard en het dier in algemeen in onze samenleving voor het ontwikkelen van meer welzijn, bewustere keuzes en persoonlijke groei ten aanzien van relaties in het algemeen.

Activiteiten in 2013

 • Individuele sessies           1 uur 60,- Euro          2 uur 110,- Euro

  • Paarden trainen, al dan niet met gedragsproblemen. Voor hele praktische situaties als een kopschuw paard, gespannen met bijvoorbeeld opzadelen, schrikkerig. Voor vragen over ontspanning en aandacht bij een paard, interacties binnen de kudde (afstand of agressie).
  • Individuele begeleidingstrajecten. Voor mensen die met paarden bezig zijn, zoals paardeneigenaren, trainers, coaches, instructeurs. Ben je nieuwsgierig naar hoe je paard leert, hoe je zijn innerlijke staat (reactief of cognitief) kunt herkennen? Wil je weten hoe je op een ethische manier aan de relatie kunt werken, samen dingen doen en tegelijk de belevingswereld van een paard respecteren? 
  • Begeleiden in persoonlijke groei trajecten. Wil je meer weten over relaties, hoe je met grenzen, weerstand, spanning of motivatie om kunt gaan? Hoe je breder leert kijken, minder snel oordeelt, meer ruimte kunt scheppen voor jezelf en anderen?
 • Praktijkdagen op locatie
 • Opleidingen voor het herkennen en faciliteren van het cognitief leren van paarden en het toepassen van de zooantropologische benadering
 • Workshops en seminars die draaien om de mens-paardrelatie (zoöantropologie), zowel op locatie als op de thuisbasis in Cromvoirt.
 • Wetenschappelijk onderzoek naar de cognitieve capaciteiten van het paard en field research
 • Publiceren van artikelen en uitwisselen van kennis via bijvoorbeeld platforms als ‘Minding Animals’
 • Leermodules verzorgen op o.a. Italiaanse universiteiten en begeleiden van afstudeerprojecten

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s