De Cognitieve Mens

Niemand is een protocol, iedereen komt op de wereld om – in dialoog te zijn met – een eigen wereld. Een eigen subjectieve beleving. De cognitieve mens.

Niemand is een etiket.

De mogelijkheid om tot een eigen ervaring te komen wordt steeds sterker belemmerd door een sociale verwachtingsdruk. De dialoog wordt vervangen door een stimulus-response interactie, De subjectiviteit vervangen door een etiket.

De samenleving wordt zodoende een productie van gedragsverwachtingen, resulterend in de reactieve mens. Jezelf emanciperen binnen die maatschappij, om weer eigenaar te worden van je eigen ervaren en te waarborgen voor diegenen waar je zorg voor draagt staat centraal binnen Learning Animals.

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s