La dolce vita

dolce vita

La dolce vita, het zoete leven. Wanneer je van leven kunt genieten. En hoewel veel mensen daar ons uiterste best voor doen, zijn het vaak pogingen die op moeten wegen tegen een, in de basis, calvinistisch bestaan. We gaan eerst voor de lasten, dan voor de lusten. Het is meer een zoeken naar “Consuming” vita. Zoeken naar zo’n duidelijke afleiding dat je uit de sleur wordt gehaald. Maar of je daar nou ook daadwerkelijk van geniet?

Het is een oppervlakkige beleving, die overal te zien is. Ook in onze relatie met dieren, wat het leven van die dieren tegelijkertijd ook beïnvloedt. Te weinig bewust-zijn van het dier als Sentient Being, en tegelijkertijd een behoefte aan reactieve interactie, consumptie-entertainment, zonder aandacht voor elkaar of voor de Ander.

Het werkt door in heel veel levens van andere dieren. En blijkbaar ook in de kinderboerderij. Waar de ‘oudere’ geiten maar gewoon plaats moeten maken voor nieuwe jonge geitjes. Want die maken de kinderboerderij aantrekkelijk (?) en het risico voor gezondheidskosten met oudere dieren is sowieso heel groot. Dus die kunnen weg. Op-geconsumeerd. Tijd voor de kleintjes om dezelfde weg te bewandelen. Geen dolce vita voor hun. Maar dan kunnen er toch weer een heleboel mensen van de dieren ‘genieten’ ….

goat internetGelukkig kunnen steeds meer mensen die wel stil willen staan bij het leven van andere dieren, hun weg vinden naar een gedegen studie-pad. Zodat het duidelijk wordt waarom het belangrijk is om je in te kunnen zetten voor een leven van kwaliteit, voor La dolce vita voor andere dieren. Zodat ook in een kinderboerderij er ruimte komt voor een cultuur gebaseerd op waarden en ethiek. Een cultuur die niet hoeft te reageren op wat het publiek leuk vindt, maar die helpt om te begrijpen hoe je weer kunt genieten, hoe je kunt ontdekken en leren, ook van een groep oudere geiten, en de manier waarop zij nog steeds elke dag kunnen leren, en genieten, ook van mensen die op bezoek komen, zodat juist zij ook een voorbeeld kunnen zijn, hoe wij als mens intens oud kunnen worden, genietend van het leven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s