Over ruiken, ontdekken en onderzoeken

Ruimte om te onderzoeken. Zoveel kleine momenten, die gedeeld kunnen worden, waar je bij stil kunt staan. Terugkomen van een reis en samen met de kat de koffer uitpakken. Het kunnen onderbreken van handelingen die we uit automatisme doen. Als je thuiskomt is de vakantie over, zijn de boodschappen die je gedaan hebt klaar, de wandeling die je gemaakt hebt voorbij. Of niet?

Cat exploring Human nose
Jack die na het ruiken aan Francesco’s arm, contact maakt met zijn neus.

Je neemt zoveel indrukken mee zonder erbij stil te staan. Indrukken die het onderzoeken waard zijn, waardoor zomaar ineens een moment ontstaat om van te kunnen genieten. Snorharen die aftastend je arm aanraken, een vragende neus die over je huid de weg zoekt naar geuren en beleefde indrukken. Een uit en inademen, alleen waarneembaar als je kunt terugdalen naar dat moment. En na je arm naar je gezicht, het puntje van je neus, informerend, begrijpend. Genieten van je eigen nieuwsgierigheid, wat een ander (de kat) zou kunnen ontdekken, ook al krijg je daar geen antwoord op, het zijn momenten om te delen. Gewoon door de tijd even te beleven, en niet door te rennen en te bedenken dat je wellicht nog een nieuw ‘speeltje’ moet kopen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s