I may be a Donkey

I may be a Donkey – Ik mag een ezel zijn. De opmerkelijke titel van de workshop die op 2 augustus in Italië wordt gegeven door Francesco De Giorgio, ten behoeve van de ezels en muildieren die wonen in een van de grootste ezel-opvangcentra van Europa. Verschillende onderwerpen komen aan bod; Wat heeft een ezel nodig, naast de gewone zorg voor fysiek welzijn? Wat heeft elke individuele ezel nodig? Welke mentale behoeften en capaciteiten heeft iedere individuele ezel? Wat is nodig voor hun mentale, emotionele en sociale welzijn, en hoe kan je daar, als verzorger, aandacht aan geven?

Een dag over hun behoefte om te onderzoeken, om vanuit een eigen gevoel van veiligheid de wereld en de mens te kunnen ontdekken. Om sociale relaties te ontwikkelen in een stabiele context met andere ezels. De hoofdrolspeler te zijn van zijn of haar eigen leven. Het vraagt kennis, maar ook persoonlijke groei voor de mens, omdat we nog steeds gewend zijn onszelf centraal te zetten in de interactie met dieren.

Het Italiaanse centrum volgt al langer de Learning Animals filosofie, en meerdere medewerkers hebben inmiddels een Learning Animals opleiding in de toegepaste zoöantropologie gevolgd, voor het waarborgen van een gelijkwaardige dier-mens relatie, en om kwaliteitservaringen voor de ezels te kunnen ontwikkelen, en die ezels te helpen die negatieve ervaringen hebben gehad. Met meer dan 100 ezels die hun onderkomen binnen het ‘Rifugio’ hebben gevonden is er nog veel te doen, maar een groeiend begrip zorgt voor ruimte, creativiteit, groei en verwondering, binnen de dagelijkse activiteiten van het centrum. Op zondag 2 augustus zullen mensen, ezels en muildieren genieten van de kennis, kunde en inspiratie die Francesco die dag zal delen. Op naar verdere groei en bewustwording !

donkey exploring contact

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s