Bewust en Berekend

Een konik hengst beslist zich tijdelijk van zijn kudde merries te verwijderen om een bachelor band te verdrijven. De bachelor band (groep hengsten zonder merries) staat op zo’n 300 meter afstand. Toch is de interactie voor de hengst te aanwezig en hij besluit tot actie over te gaan.

Bewust en berekend draaft hij in een rustige tempo richting de hengsten. Zijn intense kalmte en doelgerichtheid is zo indrukwekkend dat de groep jonge hengsten al heel snel besluit zich terug te trekken.

Om zich zover van zijn kudde te verwijderen moet deze hengst een zeer goed beeld van de omgeving en de mogelijke gevaren hebben. Zijn rustige benadering over een relatief lange afstand is een goed voorbeeld van hoe berekend het gedrag van een paard kan zijn en hoe groot de afstand kan zijn waarover communicatie plaats vindt. Een mooi cognitief moment.

Meer dan een mooi plaatje: Een Konik hengst die zijn cognitieve capaciteiten gebruikt.

[Foto: José Schoorl – Nederland]

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s