Welkom op de website ‘Op reis naar jezelf’

De naam van de website is gerelateerd aan de reis die iedereen in dit leven maakt, mensen en andere dieren, de reis naar jezelf. Een reis van groei, ontwikkeling, ontdekking en ervaring, elke dag opnieuw.

In een maatschappij waarin de mens zichzelf steeds meer prestaties en resultaten oplegt, is die reis steeds minder zichtbaar, en wordt deze reis steeds minder beleeft. Terwijl het juist datgene is, wat koers geeft aan je leven.

En als het voor de mens steeds minder vanzelfsprekend is, geldt dit voor andere dieren die met mensen samenleven nog veel sterker. Ook dieren zijn elke dag op reis, en hebben recht op hun eigen groei, ervaringen en ontwikkelingen. De hoofdrolspeler te zijn in hun eigen leven, in hun eigen reis.

Deze website is onderdeel van Learning Animals – Internationaal studie centrum voor Ethologie en Zoöantropologie. De missie van Learning Animals is gericht op bewustwording, op het ontwikkelen van kennis over de behoefte om te leren en te ontdekken, vanuit een eigen intentie en nieuwsgierigheid. Learning Animals draagt bij aan het academische studieveld, wat zich bezig houdt met de ontwikkelingen in de interactie tussen mens en dier, maar zet zich ook in om voor een verandering te zorgen in de anthropocentrische houding die de mens binnen deze interactie nog vaak heeft. Learning Animals zet zich in voor anti-speciesim en gaat uit van mensen en andere dieren als Sentient Beings.

Dit doet Learning Animals ook in de praktijk, door mensen handvatten te geven om voor zichzelf en voor anderen de ruimte te waarborgen om tot ontplooiing te kunnen komen. Om gelijkwaardigheid tussen mensen en andere dieren te leren begrijpen, door het volgen van studies, en deze te kunnen waarborgen, door een vertaling te maken naar de dagelijkse praktijk. Activiteiten, artikelen en ervaringen die op deze site te vinden zijn, voor mensen en voor andere dieren, zodat een ieder weer zijn eigen reis kan beleven, op reis kan zijn naar zichzelf. Samen.

2 reacties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s